Мінагрополітики та різні компанії створили кілька платформ для допомоги аграріям під час війни. Допомагають у здійсненні посівної кампанії. Також діє сервіс для розмінування сільськогосподарських земель, повідомляє SEEDS.

“Під егідою Мінагрополітки у співпраці з ДСНС і ЗСУ компанія Feodal запустила сервіс https://military.feodal.online, який спрямований на допомогу фермерам чиї поля постраждали в результаті воєнних дій. Все що потрібно зробити – це залишити заявку на сервісі після чого команда саперів почне працювати над знешкодженням об’єктів”, – повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Крім того, наразі функціонують інші сервіси. Це, зокрема, платформа збору даних про потреби сільськогосподарських виробників на час посівної – https://agrostatus.org/ . Аграрії можуть заповнити спеціальну форму та згодом отримати допомогу – посівний матеріал та інші необхідні ресурси.

Також для агровиробників діє онлайн-платформа для покращення логістичних маршрутів аграріїв в умовах воєнного стану https://prodsafety.org/