Восени городники збирають урожай гар­буза. Одні плоди вони готують для тривало­го зберігання, а інші пускають на заготовки — сік або варення. Розповімо, що зробити з баштанною культурою, щоб вона пережила зиму.

ПРАВИЛА ЗБЕРІГАННЯ ГАР­БУЗА

Для тривалого зберігання най­більше підходять плоди вели­кого або середнього розміру. Важливо відібрати гарбузи без значних пошкоджень.

Після того, як ви зібрали гар­бузові з грядки, на тиждень помістіть їх туди, де температура повітря становить 25-28°C, а воло­гість тримається на рівні 85%. У подібних умовах культура дозріє, а її шкірка стане більш щільною.

Якщо на гарбузах є невеликі пошкодження, об­робіть їх 3%-ним розчином марганцівки. Це виклю­чить ризик загнивання плодів.

Після закінчення семи днів перекладіть гарбуз на постійне місце зберігання. Кращими умова­ми вважаються температура повітря від 4 до 9°C і вологість 70%. Якщо у вас є льох або комора, то помістіть урожай туди. Підходящим місцем для зберігання культури у квартирі вважається лоджія.

Як тільки ви визначилися з локацією, покладіть гарбузини на невеликій відстані один від одного. Під них слід покласти зроблену з соломи підстилку.