Моркву для зберігання потрібно обирати цілу, без механічних пошкоджень. На ній не повинно бути гнилі. Слідкуйте, щоб її не вразив мороз, бо такий овоч довго зберігатись не буде.

1. Середньозернистий пісок та вологість у приміщенні 20 %. Візьміть ящик, насипте пісок, потім покладіть моркву, після знову пісок. Складайте моркву пошарово разом з піском. Зверху потрібно залишити трохи місця, приблизно 10 см.

2. Складіть моркву у товсті мішки з поліетилену та поставте їх у підвал. У мішках буде збиратись волога, тому морква тривалий час буде гарно зберігатись.

3. Пересипте моркву хвойною тирсою. Тирса гарно веде боротьбу з бактеріями, тому морква може гарно зберігатись у ній.

4. Приготуйте глиняний розчин та кожну морквину занурте у нього. Після моркву потрібно висушити та скласти у поліетиленовий пакет. Закривати пакет не потрібно. Таким способом овоч зберігатиметься тривалий час.